ESPAIS DE TEBALL A CASA

21 abr. ESPAIS DE TEBALL A CASA

En aquest moment de confinament i d’alerta global, molts treballadors s’han hagut d’endur l’ordinador i teletreballar des de casa.
En molts casos, s’ha hagut d’improvisar i destinar un espai de la llar, ja sigui l’estudi, la taula de menjador, la taula de centre, un racó del passadís, qualsevol lloc, on poder col·locar el portàtil i treballar el més concentrat possible, sense interrupcions de la resta dels membres de la casa.
Ruminteriors ha dissenyat espais de treball per diferents projectes.

  • Una habitació- estar i dedicar un racó per ubicar una taula. En aquest cas es va optar per una taula de vidre per fer un espai més decoratiu i dissimulat.
01_ruminteriors_despatx
  • L’espai de treball també pot ser una habitació concreta, però fent una gran obertura per accedir- hi, de manera que visualment sigui un racó biblioteca.
  • En altres casos s’ha aprofitat el distribuïdor entre 2 plantes. En un cas es va fer una taula d’estudi allargada per treballar còmodament dues persones i s’hi va adjuntar una petita taula rodona pels moments de treballs conjunts o per treballar- hi una tercera persona.
  • En un altre exemple vam dissenyar un mobiliari per tal que la zona de treball quedés el més dissimulada possible, fent mobiliari amb espais tancats per tal que quedés el més net possible menters no s’hi treballés.
ruminteriors
  • En un altre cas, per trencar la llargada del passadís, es va fer el despatx obert de cara al passadís. A la vegada, a l’habitació de davant el despatx (sala polivalent pels fills), es va fer un tancament de vidre per tal que la llum de la finestra il·luminés també el passadís i el despatx que no té entrada de llum natural.
  • A l’habitació d’un adolescent es pot fer una taula simple i conjuntada amb la resta de decoració perquè també, quan no s’hi treballi, la taula pugui tenir altres utilitats i visualment no sigui “la taula de treball”
ruminteriors
  • Ruminteriors ha tingut reptes més complicats a l’hora de fer una zona de treball, havent- lo de situar a un espai de pas i obert a la resta de l’habitatge. En un dels casos es va dissenyar una taula de treball perllongant- la amb la taula de racó de costat del sofà i la prestatgeria també es va fer continua amb la de la zona d’estar. Utilitzant els mateixos materials i colors que la resta d’espai aconseguim integrar la zona de treball, fent- la el més dissimulada possible.
  • En un altre cas no es va dissenyar un espai concret sinó que es va optar per utilitzar la taula de menjador en zona de treball. En aquest projecte vam fer cuina, menjador i sala d’estar en un sol espai per tenir amplitud visual. Es va col·locar una taula suficientment ampla i llarga per treballar còmodament.
ruminteriors
  • Quan dissenyem una zona de treball tenim en compte la seva situació, l’entrada de llum natural i la tria d’uns materials que s’integrin amb la resta de l’espai, creant un racó neutre i agradable per treballar.
ruminteriors

Altres llocs on poder col·locar un espai de treball pot ser un sota escala, adaptar una prestatgeria i un dels prestatges utilitzar-lo com a escriptori, allargar un moble de la T.V amb dues alçades, un armari i una secció de l’armari que fos un petit estudi, així pot quedar tot ben integrat en l’espai…. També un “secreter” és una molt bona opció, una doble funcionalitat del mobiliari.